2021-10-04 07:53:39• hírek • Bede Emőke

A járványügyi óvintézkedések betartását ellenőrizte a rendőrség

A koronavírus-járvány megfékezése érdekében a Szatmár Megyei Rendőr-felügyelőség az elmúlt hétvégén is folytatta az óvintézkedések betartásának ellenőrzését, illetve az új jogszabályokról való tájékoztatást.

A hatóság vasárnap esti tájékoztatása szerint az ellenőrzések ez alkalommal is a forgalmas helyszíneket és a tömegközlekedési eszközöket érintették. Egyetlen nap leforgása alatt 22 kereskedelmi egységet, közel 1000 helyszínt, 69 tömegközlekedési eszközt, 833 karanténost és 816 lakhelyi elkülönítésben levő személyt ellenőriztek. A tapasztalt szabálytalanságok miatt összesen 67 pénzbírságot szabtak ki a 55/2020-as törvénynek megfelelően.


A számonkérésen túl a rendőrség a legfrissebb, október 2-án elfogadott szabályozásokról is tájékoztatta az állampolgárokat. Az 1050-es kormányhatározat értelmében ugyanis 6 ezrelékes fertőzöttségi arány fölött bizonyos tevékenységen csak azok vehetnek részt, akik legalább 10 nappal korábban már megkapták a koronavírus elleni vakcina teljes dózisát vagy az elmúlt 180 napban átestek a koronavírus-fertőzésen. Magyarán szólva a mozikban, éttermekben (ide értve a teraszokat is), beltéri játszóhelyeken és  az olyan magánrendezvényeken, mint például az esküvők vagy a keresztelők, csak azok vehetnek részt, akik a fentebb ismertetett feltételek valamelyikének eleget tesznek. Mindezeken túl a 6 ezrelékes incidenciánál magasabb értéket jegyző településeken már nem csak zárt térben, de szabadtéren is kötelező a maszkviselés.


A hatóság mindenkit arra bíztat, hogy saját maga és mások védelme érdekében tartsa be a járványügyi óvintézkedéseket, annál is inkább, mivel ellenőrzésekre a továbbiakban is számítani kell.
 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: